Erzurum’da Donmak Üzere Olan 63 Köpek Yavrusu Son Anda Kurtarıldı

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağı ekipleri, Erzurum-Çat Karayolu’nda bir arazide donmak üzere olan 63 yavru köpeği son anda fark edip ölümden kurtardı.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Çağrı Merkezi’ne gelen bir ihbarı değerlendiren Hayvan Barınağı ekipleri, ihbarda sözü edilen bölgeye ulaşmak için donanımlı araçlarla yola koyuldu. Erzurum-Çat karayolunun 13. kilometresindeki bir alanda başıboş dolaşan çok sayıda yavru köpek görüldü..

Ekipler, kimler tarafından ve ne zaman bırakıldığı belirlenemeyen köpekleri tek tek toplayıp araçlara aldı. Soğuktan titreyen ve aç oldukları anlaşılan yavrular Erzurum Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağına getirildi.

Minik yavrulara burada mama ve su verildikten sonra muayeneleri yapıldı. Henüz sağlıklı oldukları anlaşılan ancak zamanında bulunmamaları halinde soğuktan donarak ölmüş olacakları belirtilen sevimli yavrular müşahade aytına alındı.

“BAŞIBOŞ VAZİYETTELERDİ”

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, “Çağrı Merkezimize gelen görüntülü video ihbarını anında değerlendirdik. Ekiplerimiz olay bölgesine vardığında başıboş bir vaziyette sağa sola koşuşturan 63 yavru köpeği veterinerler eşliğinde Hayvan Barınağı’mıza ulaştırdı. Şuan tedavi ve bakımları sürüyor. Büyükşehir Belediyemizin Hayvan Barınağı ekiplerine, veteriner hekimlerimize ve mesai arkadaşlarıma gösterdikleri yakın ilgi ve özveriden ötürü çok teşekkür ediyorum” dedi.

Yavru köpeklerin kurtarıldığı haberi kısa sürede şehirde duyuldu. Çok sayıda vatandaş Büyükşehir Belediyesi Halkla ilişkiler ofisini arayarak bu tutumlarından dolayı yetkililere teşekkür etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir