Doğu’da Kuzulama Mevsimi Başladı

Kışın çetin geçtiği Doğuda, günlerdir ağıllarda tutulan koyunlar baharın başlamasıyla kuzulama sürecine girdi. Doğayla buluşturulan koyunlar kuzularıyla baharın tadını çıkarmanın keyfini yaşıyor.

Küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinin yaygın yapıldığı Muş’ta, yem yeme alışkanlığı kazanmaları için ayrı yerde tutulan kuzular, sütle beslenebilmeleri için günde iki kez anneleriyle buluşturuluyor.

Doğumların başlamasıyla ağıllardaki mesaileri artan besiciler, ot yeme ve su içme alışkanlığı kazanmaları için ayrı tuttukları yeni doğan kuzuları, sütle beslenmeleri için anneleriyle bir araya getiriyor.

Merkeze bağlı Ağaçlık köyünde besicilik yapan 70 yaşındaki Enver Oğlaga, 600 koyun ve 300 kuzudan oluşan sürüsü olduğunu söyledi.

Hayvancılığı sevdiğini belirten Oğlaga, “Sabah erken saatlerde başladığımız mesaimiz akşama kadar devam ediyor. Kuzuların annelerine ulaşmak için gösterdiği çaba çok güzel görüntüler oluşturuyor. Yüzlerce koyunun arasından annelerini buluyorlar. Hem süt emiyor hem de özlem gideriyorlar. Kuzuların sesi bana huzur veriyor” diye konuştu.AA

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir