Bolu Hayrettin Tokadi Kız Öğrenci Yurdu’na Asılan İlan Hayvanseverleri Ayaklandırdı!

Bolu’da Hayrettin Tokadi Kız Öğrenci Yurdu girişine asılan ‘’Yurt binası ve açık alanda hayvan besliyenlere kınama cezası verilecek’’ şeklindeki ilan hayvanseverlerin tepkisine yol açtı. İlanı ‘’çağ dışı’’ bulan hayvanseverler, okullarda öğrencilere hayvan sevgisi konusunda eğitici bilgiler verilirken yurt binasına asılan ilanın kanuna aykırı olduğunu  öne sürdü. Hayvanseverler, aralarında İçişleri Bakanlığı ve Bolu Valiliğinin de bulunduğu bir çok kamu kurum ve kuruluşa yönetmenliğin düzeltilmesi çağrısında bulundu. Hayvanseverler sosyal medyada da aşağıdaki tepkileri dile getirdi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan gençlere hayvan sevgisini aşılayacak projeler beklerken böyle bir ilan asılmasına bir anlam veremediklerini belirten hayvanseverler, yönetmenlikteki bu bendin derhal çıkarılmasını istedi. Karnını doyurmaktan başka bir isteği olmayan hayvanların bu denli dışlanmasını ve gençlerin hayvanlara destek sağlamasının yasaklanmasının önüne geçilmesi için aralarında İçişleri Bakanlığının da bulunduğu bir çok kurum ve kuruluşa  mailler atıldı.

Ülkenin çeşitli il ve ilçelerindeki okullarda okuyan öğrenciler gerek cep harçlıklarından ve gerekse düzenledikleri kermes gibi etkinliklerden elde ettikleri gelirle hayvanlara mama alıp barınaklara götürüyor. Öğretmenler hayvan sevgisinin de eğitimin bir parçası olduğunu belirtiyor.

Çeşitli Belediyeler ise, cadde ve sokaklara afişler asarak sokak hayvanlarının beslenmesi için çeşitli noktalara kirlilik yaratmamak koşuluyla mama ve su kaplarının bırakılmasını istiyor.

patievreni.com

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir