Sarman Kedi..

Sarman kediler bir kedi cinsi değildir. Sarman kelimesi tamamen kedilerin tüy rengini tanımlamakta kullanılır. Bu renkteki çoğu kedi de doğrudan tekir kedilerdir. Ayrıca birçok kedi ırkında da Sarman kürk rengi görülebilmektedir.

Sarman Kedi Özellikleri

  Sarman kedilerin tüyleri sarı renkte olup derileri kalındır. Şişman ve iri gövdeleriyle tam bir ev kedisidir. Gün içinde hareketsiz kalmaları kilo almaya da meyilli yapar. Ancak Sarman kediler sabahın erken saatlerinde üzerinize atlayarak sizi uykunuzdan uyandırabilir.

  Sarman kedilerin davranışları ve karakter özellikle Tekir kedilere oldukça benzerdir. Aralarındaki en belirgin fark ise boyutları ve bazı huylarıdır. Sarman kedilerin boyutları daha büyüktür. Tekir kediler genelde size sırnaşırken Saman kediler siz evde yokmuşsunuz gibi davranabilir.

Sarman Kedi Eğitimi

  Sarman kediler tuvalet eğitimlerini kolayca alabilirler. Oldukça zeki ve sahibine düşkün kedilerdir. Fakat bazı kediler sahiplerine karşı yeterince ilgi göstermiyor olabilir. Çünkü her kedinin kendine has karakteri vardır. Hatta bazı Sarman kediler evin yaramaz çocuğu rolüne bürünebilmektedirler.

  Sarman kedileri eğitmek bazen hiç de kolay olmayabilir. Evi tamamen sahiplenen bu kediler zaman zaman istemedikleri bir şey yapıldığında sizi tırmalamayabilirler. Fakat Sarman kedilerin sizi tırmalaması, ısırması ya da çizmesinin ardında karakterinden ziyade yanlış eğitim yatıyor olabilir. Örneğin onu sevmeye çalıştığında sizi ısırıyorsa ve bu davranışını bıraksın diye ödül veriyorsanız sizi ısırmanın olumlu bir davranış olduğunu düşünebilir. Ödül almak için sizi tekrar tekrar ısırmaya çalışabilir. Bu durumun önüne geçmek adına sizi ısırdığı an hemen sevmeyi bırakmalısınız.

Sarman kedilerin kaliteli bir yaşam sürmeleri halinde ömürleri 10 ila 18 yıla kadar çıkabilmektedir. İyi bakıldığında yaşam süreleri bir çok kedi ırkından daha fazladır.

Kaynak: PetBurada.com

Fotoğraf: patievreni.com

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir