Emekli Hostes, Arazisi Üzerine Kurduğu Barınakta Sahipsiz Kedi Ve Köpeklere Bakıyor

Yalova’da yaşayan emekli hostes Zerrin Bölen, özel arazisi üzerine kurduğu barınakta bakıma muhtaç hayvanlara sahip çıkıyor. Can dostları yedirip içiren, onların tedavi ve kısırlaştırma işleri için ön ayak olan Zerrin Bölen, ‘’ hayvan sevgisi anlatılmaz, yaşanır’’ dedi.

Henüz küçük yaşlarda ailesinin yönlendirmesiyle edindiği hayvan sevgisiyle büyüyen ve sokakta bulduğu yaralı hayvanları iyileştirmek için çaba harcayan Bölen, emekli olduktan sonra yerleştiği Yalova’da da sahipsiz hayvanlara gücü yettiği kadarıyla bakmaya başladı.

Yalnız yaşadığı Yalova’daki bahçesi olmayan evinde hayvanların rahat edemediğini gören 67 yaşındaki Bölen, bu nedenle Çiftlikköy ilçesinin kırsal bölgesinden bir arazi satın aldı.

Burada yaralı hayvanların bakımı ve kendisi için küçük bir ev yaptıran Bölen, bahçesini ise kedi ve köpekler için çok sayıda kulübe ile donattı.

40 kedi ve 8 köpeğin bakımıyla ilgileniyor

Bakıma muhtaç 40 kedi ve 8 köpeği ile her gün ilgilenen Bölen, aynı kaptan yemek yiyen, birbirleriyle oyunlar oynayan kedi ve köpekleriyle mutlu bir şekilde yaşamını sürdürüyor.

Özellikle zehirlenen hayvanları kurtarmak için çok çaba harcadığını belirten Bölen, AA muhabirine şunları konuştu:

“Bu evi kedi ve köpeklerimle birlikte kullanıyoruz. Bazen koltukta birlikte oturuyoruz. Onlar koltukta otururken ben bir kenara sığınıyorum. Öyle bir sevgi bu. Anlatılmaz yaşanır. Ben de zaten bahçeli evi çok severdim. İnsanlarla değil de hayvanlarla haşır neşir olmayı daha çok seviyorum. Normalde benim bir kedim, bir de köpeğim vardı. Zamanla sayıları arttı.”

Emekli maaşını hayvanların bakımı ve beslenmesine harcadığını anlatan Bölen ‘’”Mamaları, tedavileri ve diğer sağlık giderleri bütçemi zorluyor. Etraftan hiçbir maddi ve manevi destek alamıyorum. Ama olsun Allah rısklarını gönderir. Ben hayatta olduğum sürece bu can dostlara sahip çıkmaya devam edeceğim’’ dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir